Pansament cu alginat de calciu 5 x 5 cm, 10 bc/ pachet
  • Pansament cu alginat de calciu 5 x 5 cm, 10 bc/ pachet
  • Pansament cu alginat de calciu 5 x 5 cm, 10 bc/ pachet
  • Pansament cu alginat de calciu 5 x 5 cm, 10 bc/ pachet

Pansament cu alginat de calciu 5 x 5 cm, 10 bc/pachet, lot 211956 exp 2024-09

FZ1701370505
43,13 lei

(51,33 lei cutie cu 10 bucati, cu TVA)

Fara TVA

Farmactive alginato este un pansament din fibre de alginat de calciu. La contactul cu sarurile de sodiu din exsudatul plagii (ranii), fibrele de alginat se transforma in gel, mentinand un mediu umed la nivelul acesteia.

Datorita proprietatilor chimice si fizice ale fibrelor de alginat, pansamentul are o capacitate de absorbtie ridicata, adaptata in special pentru tratamentul plagilor cu un volum de exsudat moderat spre abundent. Materialul se adapteaza perfect conturului plagii, prevenind uscarea acesteia.

Indicatii

toate tipurile de plagi cu secretie moderata spre abundenta sau pentru plagi care sangereaza

Beneficii

- Mentinane un mediu umed la nivelul acesteia, facilitand vindecarea.

- Ajuta la ameliorarea durerii si poate absorbi diverse socuri asupra plagii.

Mod de utilizare

Urmariti procedurile medicale specifice pentru curatarea plagii.

Aplicarea pansamentului: Taiati pansamentul pentru a obtine dimensiunea potrivita. Aplicati pansamentul pe plaga. Acoperiti si fixati cu un pansament secundar adecvat.

Indepartarea pansamentului: Trebuie schimbat cel putin o data la 7 zile. Frecvrnta depinde de starea plagii si de nivelul de exudat. Initial poate fi nevoie sa fie schimbat la 24 de ore.

Pentru o noua aplicare se iindeparteaza usor pansamentul secundar, apoi cel cu alginat (aca pansamentul cu alginat este dificil de indepartat, se umezeste cu ser fiziologic inainte).

Contraindicatii

Nu este recomandat pentru arsuri de gradul 3, rani uscate, rani infectate (daca nivelul exudatului este foarte scazut, pansamentul poate adera la plaga).

FZ1701370505