• Nou
Pansament cu alginat de calciu 10 x 10 cm, 10 bc/ pachet
 • Pansament cu alginat de calciu 10 x 10 cm, 10 bc/ pachet
 • Pansament cu alginat de calciu 10 x 10 cm, 10 bc/ pachet
 • Pansament cu alginat de calciu 10 x 10 cm, 10 bc/ pachet

Pansament cu alginat de calciu si argint 5 x 5 cm, 10 bc/ pachet

FZ1701490505
120,00 lei

(142,80 lei cutie cu 10 bucati, cu TVA)

Fara TVA

Pansament cu alginat si argint, ideal pentru plagile cu exudat, mentinand un mediu umed potrivit pentru vindecarea acestora.

Cantitate
Stoc epuizat

FARMACTIVE    Ag este un pansament antimicrobian cu alginat de calciu si argint. Este un pansament steril, din material netesut, ce are in compozitie alginat de calciu si concentratie ridicata de acid manuronic, carboximetilceluloza (CMC)  si complexe ionice de argint (Carbonat de argint) care elibereaza ioni de argint la contactul cu exudatului ranii. Pe masura ce exudatul ranii este absorbit, pansamentul formeaza un gel ce favorizeaza debridarea autolitica si in acelasi timp mentine un mediu umed optim pentru vindecarea ranii si pentru indepartarea usoara a pansamantului, astfel incat tesutul aflat in proces de vindecare sa nu fie lezat. Ionii de argint eliberati la contactul pansamentului cu exudatul ranii reprezinta agenti antimicrobieni impotriva unui spectru larg de microorganisme asociate cu infectia ranilor, timp de pana la 7 zile, conform testelor in-vitro. Pansamentul Farmactive Ag poate sa contribuie la reducerea mirosului neplacut al ranilor infectate, datorita proprietatilor sale antimicrobiene. 


Indicatii:

Pansamentul cu alginat si argint este indicat pentru tratamentul urmatoarelor leziuni moderat pana la sever exudative si superficiale pana la profunde:

•rani post-operatorii

•rani post-traumatice (abarziuni, incizii)

•ulcere ale membrelor inferioare

•escare

•ulcer diabetic

•grefe de piele si locatia donatoare

•leziuni cavitare

•arsuri superficiale si moderate


Datorita compozitiei sale pe baza de alginat, FarmactiveAg poate contribui la controlul sangerarilor minore ale ranilor superficiale. Poate fi folosit si sub bandajele de compresie.

Pansamentul poate fi utilizat pentru ranile infectate sau cu risc crescut de infectare doar sub supraveghere medicala .

Indicat doar pentru uz extern.


Contraindicatii:

-leziuni uscate sau cu foarte putin exudat

-persoane cu hipersensibilitate la alginat

-controlul sangerarilor severe

-ca implant chirurgical

-arsuri grave


Precautii

Pansamentul poate adera la rana daca aceasta este uscata sau putin exudanta. Daca pansamentul este greu de indepartat, se umezeste cu ser fiziologic.Performanta pansamentului poate fi diminuata de folosirea in exces a unguentelor pe baza de petroleum. Evitati contactul cu electrozi sau geluri conductive in timpul investigatiilor de tip electrocardiograma (ECG) sau electroencefalograma (EEG). Pansamentul trebuie indepartat inaintea examinarii RMN. 

In cazul infectiilor, aplicarea locala a argintului nu inlocuieste terapia sistemica sau alte tratamente adecvate infectiei. Personalul medical trebuie sa fie la curent cu faptul ca exista foarte putine date referitoare la utilizarea repetata sau pe termen lung a pansamentelor cu ioni de argint, mai ales la copii si nou nascuti. Pansamentul nu trebuie folosit de catre gravide sau in timpul alaptarii, deoarece nu exista studii suficiente. 

Produsul este destinat utilizarii unice. Nu se refoloseste, nici intreg, nici portiuni din acesta intrucat sterilitatea sau performanele pot fi compromise. 


Indicatii de utilizare:

 Pregatirea locului 

 1. Curatati rana si daca este necesar irigati-o, conform protocoalelor standard

 2. Indepartati solutia in exces de pe pielea din jurul ranii

Alegerea pansamantului:

    Alegeti un pansament putin mai mare decat rana.

Aplicarea pansamantului:

 1. Taiati (cu foarfece sterile) sau indoiti pansamentul astfel incat sa aiba dimensiunea potrivita. Nu pastrati restul de pansament, deoarece exista riscul contaminarii.

 2. Aplicati direct pe patul ranii. In cazul ranilor cavitare, umpleti cavitate si aveti grija ca marginile pansamentului sa nu se suprapuna peste marginile ranii. 

 3. Acoperiti si stabilizati FarmactiveAg cu un pansament secundar non-ocluziv.


Indepartarea si schimbarea pansamentului:

 1. FarmactiveAg poate ramane in situ pana la 7 zile. Frecventa schimbarii pansamentului depinde de starea ranii si de cantitatea de exudat.Initial, poate fi necesara schimbarea pansamentului la 24h.

 2. Reaplicati FarmactiveAg cand pansamentul secundar a atins capacitatea maxima de absorbtie sau cand protocoalele indica acest lucru. 

 3. Intai indepartati cu grija pansamentul secundar

 4. Daca rana pare uscata, umeziti cu ser fiziologic inainte de indepartarea pansamentului cu alginat

 5. Indepartati cu grija pansamentul si aruncati-l in conformitate cu procedurile si ghidurile standard

 6. Daca este nevoie, irigati rana inainte de reaplicare


Daca rana este infectata, trebuie initiat tratamentul corespunzator. aAplicarea pansamentului cu alginat Farmactive poate continua, la indicatia personalului medical calificat.Nu refolositi.

Nu utilizati daca ambalajul e deteriorat.
FZ1701490505